От х:

Днес в x:

Деца и младежи си спретнаха водно меле в парк "Марица"

Финалът на войната се превърна във водно меле

В същинско водно меле се превърна днешната "водна война", организирана в димитровградския парк "Марица". Инициатори бяха учениците, членуващи в Интеракт клуб - Димитровград, а на нея откликнаха стотици деца и младежи от града.

Въоръжени с водни пистолети, шишета, кофи участниците започнаха "сраженията" далеч преди официалното начало на събитието.

А то се състоеше от три игри, като за целта бяха подготвени над 2 500 балони с вода. Участниците трябваше да въртят обръчи, докато бъдат целени с "водни бомби". След това последва двубой с балоните, а накрая бе същинската водна война.

Освен забавление "войната" имаше и благотворителна цел - набиране на средства за Дневния център за деца с увреждания. Сумата, инициаторите ще обявят по-късно. 

Още снимки - разгледайте на нашата Фейсбук страница!

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Замерване с балони, пълни с вода бе една от игрите

Освен забавление "войната" имаше и благотворителна цел - набиране на средства за Дневния център за деца с увреждания

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Ку
    Купона...
    13 -14
    17:59, 7 юни 2015
    Купона е бил супер, ама не разбрах защо се събират пари за Дневния център за деца с увреждания? Ако някой не е запознат, ДЦДУ е държавно делегирана социална услуга, предоставяна от общината, т.е. целево финансирана от държавата. за абсолютно всичко за което се сетите за деца до 18г. при пълен дневен режим, от понеделник до петък. В този център децата с умствени уреждания са под непрекъснати грижи на специалисти: логопед, рехабилитатор,психолог и друг персонал! Центъра няма нужда от пари. Ако искате да правите нещо наистина СМИСЛЕНО, ходете там и се занимавайте с децата,но не един път в годината и пред медиите(да ви видят колко сте голяма работа), а с постоянство!
  • 2
    Ор
    Организатор
    12 -5
    19:01, 7 юни 2015
    Разбираме Ви, идеята на даренията е да има кауза за която се борим. Смятаме, че дори всичко да им е осигурено, все пак децата биха се зарадвали на някой подарък. Основната идея на събитието беше именно водната война. Да обединим децата от нашия красив град и да посрещнем лятото с едно водно забавление. Опитахме се да изпълнил желанията на всички и ако все пак има някой, който е останал недоволен се извиняваме.

  • 3
    Бр
    Браво
    9 -5
    20:06, 7 юни 2015
    Макар да са държавно субсидирани, практика е дарения от частни лица да се правят за Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания в цялата страна - справка можете да направите в медиите. Парите могат да се използват както за по-добро протичане на дейността на центровете, така и за проекти и подаръци, които да направят престоя на хората там по-приятен. Учениците също ползват държавна поръчка, това значи ли, че стипендиите от частни фондации са безсмислени?

    Не виждам как това, че сме решили покрай проекта си да наберем средства за благородна кауза, вместо само да се пръскаме с вода, е безсмислено. Не виждам и причина да се изказвате толкова критично да заклеймявате дейността ни като позьорщина.
  • 4
    Мд
    Мдааа
    6 -10
    20:17, 7 юни 2015
    Еми като не знаете за каква кауза да събирате пари... Виж коментара
  • 5
    Мд
    Мдааа
    6 -11
    20:25, 7 юни 2015
    Хайде сега пък сте и обидени, че някой ви критикув... Виж коментара
    • Мн
      Мнеее
      2 -3
      22:47, 7 юни 2015
      Аман от критикари!
  • 6
    Ор
    организатор
    5 -2
    22:12, 7 юни 2015
    Събитието сме го организирали така, както сме решили, Вие имате право да ни критикувате, когато направите нещо по-смислено за вас, не можем да угодим на всички :)
    • До
      до организатор
      3 0
      09:04, 8 юни 2015
      Като организатори имате право да организирате каквото си искате, но не и да претендирате за смисленост на каузата. Не се изхвърляйте толкова и не се взимайте толкова насериозно. Сега прохождате и едва ли ще продължите с организирането на мероприятия, така че приемете критиката, без да се правите на ощипани ученички. Наясно сме, че няма как да си измислите смислена благотворителна кауза, защото самите ви ментори освен дневния център друго не подпомагат. поне като зенесете подаръците останете да поиграете с децата извън камерите. Те имат нужда от внимание, не от топките и обръчите ви.
  • 7
    Ми
    мика
    2 0
    23:11, 7 юни 2015
    Защо не поканихте децата и персонала от ДЦДУ да се забавляват с другите деца и техните родители?
  • 8
    Оп
    оплаквачки
    2 -1
    07:41, 8 юни 2015
    Хайде сега като сте толкова засегнати и обидени, отидете при МАМА - менторката ви от по-големия "клуб" и да ви избърше сополките с някое друго левче, че да увеличите сумата от даренията за "благотворителната кауза"...хахахаха. Какво си мислите, че като деца на някакви си измислени "богаташи"(доколкото може да се приеме това за Димитровград) всички ще ви се кланят и ще ви казват колко сте голяма работа. Това може да го чувате само на измислените ви лидерски събирания, където ви надъхват, че сте лидерите на нацията и прочее глупости. Без парите на вашите родители(повечето забогатели по незаконен начин) не сте повече от другите си връстници! И да, много хубав въпрос: ЗАЩО НЕ ПОКАНИХТЕ ДЕЦАТА ОТ ДЦДУ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТ ЗАЕДНО С ВАС? ЩЯХА САМО ДА ВИ ПРЕЧАТ ЛИ ИЛИ ЩЯХТЕ ДА СЕ СРАМУВАТЕ ДА ВИ ВИДЯТ И ДА ВИ ПОКАЗВАТ МЕДИИТЕ?
    • Хр
      Христина
      3 0
      14:25, 8 юни 2015
      Така ще кажа няколко неща. Първо кой ви дава правото да говорите за нас все едно сме едни сополи, разглезени от багаташките си родители. От къде на къде ще се изказвате така. Кой си ти? Познаваш ли ме? Познаваш ли всички членове на клуба? Ти какво си направил до този момент? С какво си помогнал на някого? Първо си задай тези въпроси, запознай се с хората, към които отправяш тези небивалици и тогава имай мнение над нещата. Така сме решили да го направим така сме го направили. Щом нашите ментори не са толкова достойни за да ни напътстват заповядайте Вие. Всеки, който поиска може да стане част от Ротари клуб Димитровград. Но това не смятам, че е нужно, защото всеки, който има желанието може да направи нещата и сам. До колкото за поканата към ДЦДУ вярно щеше да е добре да отправим лична такава, но никъде не е казано, че събитието е с покана, а с вход свободен. До колкото сме могли сме го разпространили. Просто главата ми не може да проумее как може предполагам големи хора като вас да се държат толкова озлобено и с толкова нападки. Нали вие сте разбиращите и можещите. Ами заповядайте, запознайте се с нас, дайте ни съвет, помогнете ни. Какви са тези думи какво е това нещо?
  • 9
    Ор
    Организатор
    7 -2
    09:02, 8 юни 2015
    Искам да споделя с вас няколко неща от които сте останали с грешно впечатление: Ние не сме деца на богаташи от града. В Интеракт клуб Димитровград членуват съвсем обикновени деца, обединени от една обща кауза - да сме полезни на обществото. Знаем, че нашият проект не беше перфектен, но полагаме големи усилия и се надяваме всеки следващ да има по-голям успех от предходния. Относно тези пари, които смятате, че се сипят в нашия клуб - не е така. Проектът беше финансиран единствено от нас и нашите джобни пари, които повярвайте ми не се различават от тези на средностатистическото семейство.
    Ние вземаме вашето мнение под въпрос и ще го имаме на предвид следващия път. Но единствено Ви молим да не се изказвате прибързано без да сте получили нужната информация.
    П.С. Не знам какво мислите, че показвате като пишете с главни букви. Смятам, че всеки, който е в този сайт може да чете дори и малките букви.



  • 10
    А-
    а-я
    7 0
    09:09, 8 юни 2015
    Детето ми посещава ДЦДУ,но никой от персонала от ДЦДУ не каза,че ще има т.нар.,,водна война" между димитровградските деца. Може би и служителите от ДЦДУ да не знаят,че ще има забавления в парк,,Марица"иначе щяхме да знаем и щяхме да вземем участие с нашите деца в неравностойно положение. Трябва по често да организирате такива мероприятия дори без да са с благотворителна цел,за да могат нашите деца да се чувстват като пълноценни членове на това общество.
Последни новини