От х:

Днес в x:

Търсят се средства за лечение на 57-годишен димитровградчанин

Янчо на Коледа със своите близки, снимка-личен архив

От подкрепа се нуждае димитровградчанинът Янчо Панев Иванов. 57-годишният мъж страда от рядък вид туморно образование - сарком на меките тъкани на ребрата. Проблемите се появили през в края на 2013г.

"Баща ми започна да се оплаква от болки в гърдите в областа на сърцето. Първоначално лекарите решиха, че има проблем със сърцето, след това, че има невралгия и така няколко месеца го лекуваха без резултат, но болките му продължаваха", разказва дъщеря му Пламена Иванова.

Нови изследвания в софийска болница показали наличие на туморно образование на 2, 3 и 4-то ребро. През юли 2014 г. е била направена операция, като са били отстранени засегнатите ребра и на тяхно място са били поставени изкуствени. Янчо преминал и лъчетерапия, чувствал се добре, което обнадеждило близките му.

През февруари тази година се появили нови болки на оперираното място. Скенер показал, че туморът се е появил пак, но този път под ребрата на меките тъкани. Янчо имал малки метастази на белия дроб.

"Лекарите препоръчаха да се започне незабавно лечение с химеотерапия. Започнахме да търсим варианти за чужбина и се обърнахме към  Анадолу Медикал Център Джон Хопкинс в Турция. Заминахме за там през април, на баща бяха направени всички изследвания наново включително и петскенер, както и изследвание на части от отстранените ребра", допълма дъщеря му.

В Турция близките разбират, че вида на тумора е сгрешен от лекарите в България. Това наложило изцяло нов вид терапия, включваща 3 курса на химеотерапия. Два от курсовете били направени, но след втория Янчо получил срив на имунната система и се наложило спешно да  бъде приет в Хасковската онкология за стабилизиране на показателите. Последвало ново пътуване до Истанбул.

Там става ясно, че химеотерапията не е дала необходимия резултат и сега лечението трябва да продължи с лекарства, които да се пият 3 месеца. На месец медикаментите струват 4 200 лв.,  а за три месеца сумата набъбва до 12 600лв. Това са средства, с които семейството ми не разполага, допълва Пламена. Министерството на здравеопазването у нас не отпуска пари за лечение в чужбина за държави, които не са в Европейския съюз като Турция.

Затова близките се обръщат за помощ към всички хора с добри сърца - да помогнат! Създадена е и страница в подкрепа на болния мъж във Фейсбук!

 Всяка една стотинка и всеки един лев, който влезе в банковата сметка на баща ми ще бъде периодично отчитан пред всички вас, уверява дъщеря му.  Ако желаете да помогнете - ето банковата сметка на димитровградчанина:

Първа Инвестиционна Банка :

IBAN:BG26FINV915010UB254731

BIC:FINVBGSF

Янчо Панев Иванов

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини