От х:

Днес в x:

Богоровец с първа награда за стихотворение от международен конкурс

Делян Балев с преподавателят по БЕЛ Бистра Жекова

Първо място в международен конкурс за стихотворение завоюва единайсетокласникът от ЕГ "Д-р Иван Богоров" Делян Балев. Той е участвал в конкурса за ученическо творчество "Заедно в 21 век", организиран от редица престижни организации. В него са участвали ученици от цялата страна и от Русия.

Делян печели тази награда за втора година, разказа преподавателят му по бълг.език и литература Бистра Жекова. Стихотворението се казва "Поклон" и е опит на Делян да направи ода. Темата е била свързана със 70-годишнината от края на Втората световна война. Подчертава заслугите на Русия за спечелването на войната. Делян е възприел най-добрите традиции в бълг.поезия, тези на Иван Вазов, коментира Жекова. В творбата има и фрази на руски език.

"Щастлив съм, че ще присъствам на награждаването, за мен е много вълнуващо", спореди Делян. Наградата си той ще получи в понеделник -8 юни в Руския културно -информационен център в София.

В същия международен конкурс има още един отличен ученик от Димитровград. Десетокласникът Теодор Иванов, който е възпитаник на Школа по изобразително изкуство към Детски и младежки център, също е носител на 1-ва награда за своя рисунка. Отличен е и неговия преподавател по изобразително изкуство Йордан Йорданов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ми
    Милена Стойчева
    0 -3
    12:25, 5 юни 2015
    на 08.06, а не както е написано на 08 юли
  • 2
    Из
    измама
    2 -1
    19:07, 5 юни 2015
    На този стихотворенията му ги пище Валери Славов.Наградата не е негова.Измама е този конкурс.
  • 3
    Из
    измама
    2 0
    19:07, 5 юни 2015
    На този стихотворенията му ги пище Валери Славов.Наградата не е негова.Измама е този конкурс.
Последни новини