От х:

Днес в x:

Синът на Пеньо Пенев гостува на поетичните празници в Димитровград

Снощи в залата за репетиции на Забавно-духовия оркестър се състоя музикално-поетичен спектакъл

Синът на Пеньо Пенев -Владимир ще гостува днес в Димитровград по пов празниците на поезията, свързани с 85 -годишнината от рождението на поета. В 18.30 ч. в лятната читалня на библиотеката ще има музикално-поетичен спектакъл „Посоки”. Владимир Пенев ще се представи с изложба живопис,  поезия на Пеньо Пенев ще бъде изпълнена на актьора Стойко Пеев, а за музикалното оформление ще се погрижи „Алгоритъм енд блус Проджект” и Георги Мархолев.

Снощи започнаха дните на поезията в Димитровград, на които не можа да попречи лошото време. В залата за репетиции на Забавно-духовия оркестър бе организиран музикално-поетичния спектакъл „Всеки своя пътека си има” с участието на  актьора Иван Нечев. Премиерно димитровградският оркестър с диригент Митя Йорданов и солистката му Елеонора Сталева представиха песен по текст на Пеньо Пенев, чийто автор е композиторът и почетен гражданин на Димитровград Борис Вълканов. 

Отново снощи се състоя и премиерата на стихосбирката „АЗ, един от народа” с поезията на Пеньо Пенев. В нея е използван принципът на засилващия се драматизъм, разказа уредникът от дом-музей „Пеньо Пенев” Живка Шишкова, която заедно със сина на поета Владимир Пенев и Стефан Чурчулиев са съставители на книгата. От следващата седмица тя ще се продава в дома-музей. Включва няколко раздела: „Вяра”, „Надежда”, „Любов”, „Рожбо моя” и „Самота”, разказа още Живка Шишкова.

На публиката бе представен и алманахът „Димитровград е поезия”, който включва стихове от 16 димитровградски поети. Представи го директорът на библиотеката и председател на дружеството на местните писатели „Пеньо Пенев” Петко Каневски. Творческата вечер завърши с литературно четене на поетите, включени в алманаха. 

Премиерно димитровградският оркестър с диригент Митя Йорданов и солистката му Елеонора Сталева представиха песен по текст на Пеньо Пенев
Организиран бе музикално-поетичния спектакъл „Всеки своя пътека си има” с участието на актьора Иван Нечев.
Синът на Пеньо Пенев -Владимир ще гостува днес в Димитровград по пов празниците на поезията, свързани с 85 -годишнината от рождението на поета
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини