От х:

Днес в x:

Всеки десети ранен в катастрофа е дете, днес КАТ проверява как ги возим в колите

Специализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол” за използването на обезопасителни системи за деца, колани, защитни каски и правоспособност на водачите на МПС се провежда днес, предупреждават от МВР Хасково.

Акцията е по повод Третата глобална седмица на ООН за безопасност по пътищата и е под патронажа на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. В тази седмица ще бъде направено обобщение на проведените мероприятия за опазване живота и здравето на децата, да се предизвика широка дискусия за детската безопасност на пътя и да се потърсят варианти за разширяване на кръга на ангажираните институции и експерти, работещи по проблема.

За първите 4 месеца на 2015г. на територията на ОД МВР Хасково са възникнали 9 тежки ПТП с деца и юноши до 17-годишна възраст, при които няма загинало дете, но са ранени 10. Те  представляват близо 9.5 % от общия  брой на ранените при тежки ПТП на територията на ОД МВР Хасково. През 2015 г. най-много са ранените до 6 години  - общо 6 или 60 % от общия брой ранени деца и юноши.

За сравнение през същия период на 2014 г. при ПТП няма загинали деца и юноши, но са ранени 17.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини