От х:

Днес в x:

Разширяват пивоварната в Хасково

Предстои разширяване на пивоварната край Хасково, като по неофициална информация тук ще се мести и производството от Пловдив, макар че от компанията официално отричат да имат такива планове. 

Днес се проведе церемония по откриването на инвестицията от 30 млн. евро, реализирана през последните години в пивоварната в Хасково, на която присъства и изпълнителният директор на Молсън Коорс Европа Саймън Кокс. Тържеството уважиха кметът Георги Иванов, областният управител Добри Беливанов и депутатът Станислав Иванов.

Вложението в базата е най-голямата инвестициия в пивоварния бранш у нас напоследък. Основната част от инвестираната сума е вложена изграждането на пречиствателна станция за отпадни води с анаеробно стъпало, която е уникална за България, заради възможността за производството на биогаз, който в последствие ще се използва за производствените нужди. Освен това пречиствателното съоръжение ще чисти водите и на останалите предприятия от Северната индустриална зона на града, съобщи при откриването на модернизираната структура Марко Ниавро, генералният директор на Каменица.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини