От х:

Днес в x:

БСП -Димитровград с ясни номинации за местния вот през юни

От БСП днес коментираха пред журналисти участието си във форум на партията в София

Намерението си да се явят самостоятелно на изборите за кмет през октомври заявиха на пресконференция днес от Общинската структура на БСП в Димитровград.

Решението обаче ще стане ясно окончателно през юни, когато е предвидена конференция на партията тук. Повод за срещата с медиите стана проведения вчера конгрес на червената партия в столицата. Изборите за местна власт се оказаха по интересна тема за журналистите.

"Ще търсим партньори на местно ниво, но само на принципна основа", коментира председателят на предизборния щаб на БСП-Димитровград Тодор Тодоров. Стана ясно, че още от февруари са стартирали номинациите за общински съветници и кметове на малки населени места в 52-те основни партийни организации в Общината, като процеса тече и в момента.

От тукашната структура признаха, че процедурата в партията е по устав, дълга е, но пък е открита и една от най-демократичните, в сравнение с другите партии.

Впечатленията си от изминалия конгрес на БСП в столицата споделиха делегатите Сашо Спасов, Виолета Желева и Тодор Тодоров. Един от акцентите е бил приемственост и привличане на повече млади хора в редиците на столететницата. В Димитровград одавна това е факт, като се има предвид състава на местната младежка структура и групата в Общинския съвет.

Висшият форум на партията е минал в дух на промяна, като са били засегнати и приоритетите, които партията ще отстоява на местния вот през есента - достойно здравеопазване, образование, заетост, акцент върху общинските политики.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини