От х:

Днес в x:

19 села в Хасковско минават на военни водоноски

19 села от Хасковска област ще минат на захранване от водоноски.

Искането за помощ към Министерството на отбраната е изпратено от областния управител Добри Беливанов.

Без вода в понеделник са все още селата в общините Свиленград, Харманли и Любимец, които се снабдяват от помпена станция в Момково. От РЗИ предупреждават населението в съответните села да не консумира вода от местните водоизточници – кладенци, чешми, извори, тъй като тя е замърсена. Без вода е и Бежанският лагер в с. Пъстрогор.

Решението за снабдяване с водоноски е взето на спешно съвещание, свикано от областния управител, уточниха от държавната администрация. На срещата станало ясно, че помпената станция Момково е проблемна, тъй като там е скъсана дигата на две места и са залети хиляди декари земеделски земи, както и самата станция.

Работата по отстраняване на повредата може да започне след като се оттегли водата и се подсуши съоръжението, прогнозите са, че при най-благоприятно стечение на обстоятелствата това ще отнеме минимум седмица.

Като цяло обаче обстановката в област Хасково след обилните валежи е нормализирана във всички населени места на областта. Няма села, в които да е нарушено енергоснабдяването.

По-безопасни са вече и големите реки. Нивото на р. Марица спада при Пловдив, Първомай, Димитровград и Свиленград. Нивото на р. Тунджа също спада.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Зр
    зрителя
    12 -2
    11:52, 8 дек 2014
    Остава сега да наградят Бързев защото спа година и нещо и не предприе никакви действия освен две писма за да предотврати това което беше ясно че ще се случи рано или късно.Пак ще го кажа само с кражби НЕ става.
  • 2
    Ко
    колега
    3 -3
    18:18, 8 дек 2014
    еееееееееееееее "безпристрастната" зрителка се яви....изплува от пиянския мендер... какво по точно да ви предвиди уважаема некомпетентност... предлагате може би да пише писмо до господ за по- малко потопи.... дъждове.....??????
    чакаш ли зрителко .. е ще почакаш.....
    • Зр
      зрителя
      4 -2
      20:24, 8 дек 2014
      можеше по активно да иска дигата на марица да се възстанови и сега нито на момково щеше да има грижа нито на свиленград.ама то от кражби остава ли време да се мисли отговорно за работа.сега тия дето нямат вода друг да им бере грижата нали. май май натоварихте файтона и сте в безтегловност на капрата.
Последни новини