От х:

Днес в x:

Кметът Иво Димов в Италия за връчване на сертификат

Димитровград получава признание като част от Културния маршрут на съвета на Европа

Проектът за тоталитарните режими в Европа, част от който е Димитровград -АТРИУМ получава официално признание за "Европейски културен маршрут на Съвета на Европа".

На 6 декември във Форли, Италия ще се състои официалната церемония, на която Европейският институт за културни маршрути ще връчи сертификата "Културен маршрут на Съвета на Европа" на "АТРИУМ-Архитектура на тоталитарните режими на XX в европейската градска памет".

На срещата, част от тридневна програма от 5-ти до 7-ми декември ще присъстват и другите италиански градове - членове на АТРИУМ, става ясно от съобщение от Община Димитровград.

На церемония утре ще присъства кметът Иво Димов, който е и член на Управителния съвет на Асоциация "АТРИУМ". В Италия ще бъде и зам. кметът Светослав Стойков, както и старши експертът "Международно сътрудничество и програми" Женя Александрова.

По време на официалната визита в италианската община ще бъдат обсъдени възможностите за европейските културни маршрути в рамките на Европейските структурни фондове. Ще бъдат представени разработеният уебсайт на маршрута, както и дигиталният паспорт, който ще се използва като електронно приложение от посетителите на маршрута.

Във Форли ще бъде показана изложба на открито, представяща всички членове на маршрута, включително и Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини