От х:

Днес в x:

50 000 лв. за отнесените от пороя мостове в Добрич, ремонтират и градина "Пролет"

В ОДЗ №4 е плануван ремонт на санитарните помещения и вентилация във физкултурния салон

50 000 лв. за възстановяване на отнесените от пороя през октомври два моста в село Добрич са предвидени в бюджета на Община Димитровград за догодина. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на финансовата рамка за 2015 г. снощи в зала "Гросето". Дни след наводнението в село Добрич, кметът Марин Маринов коментира, че нужната сума за възстановяване на щетите от наводнението е далеч по-голяма.

През 2015 година Общината е заделила средства и за изграждане на водосток и шахта с възвратна клапа по дигата на река Марица в кв.Черноконево. Става дума за средства в размер на 30 000 лв., която е част от списъка с капиталови разходи.

В тях е записано още, че за сумата от 50 000 лв. е плануван ремонт на санитарните помещения в градина "Пролет, част от ОДЗ №4. Там проблемът е от години.  В същата градина е предвидено да се постави вентилационна инсталация във физкултурния салон, защото той е неизползваем през летните месеци.

Ремонт на покривите на още две ОДЗ-та са заложени в капиталовите разходи на Общината през 2015 година - тези в Меричлери и в кв.Изток. Сумите са 13 000 и 5 000 лв. За газопровод и комбинирана нафтова горелка в ОДЗ "Й.Чанкова" са заложени 45 000 лв.

50 000 лв. са предвидени за направата на двата отнесени от пороя през октомври мостове в село Добрич

Сред набелязаните по-сериозни ремонти догодина са и тези на покрива на бившия Търговски дом на бул."Раковски" /42 000 лв./, помещения в бившия "Дет маг"/25 000 лв./, реконструкция на общежитието на ул."Н.Вапцаров"/38 000лв./,сградата на пансиона на СУПЦ /40 000 лв./

За изграждане на детски площадки са заложени 150 000 лв. през 2015 г., като 50 000 лв. са за модерен парк в кв."Простор".

Предвидени са ремонти на покривите на читалищата в Крепост, Добрич, както и на тези на кметствата в Бодрово и Здравец. Цялостен ремонт на Здравната служба в Скобелево ще отнеме 50 000 лв., според заложеното в капиталовия списък.

Система за видеонаблюдение ще бъде изградена на Неделен пазар, както и на територията на Димитровград, предвижда бюджета за 2015г.

За изграждане на системи за видеонаблюдение  на територията на Димитровград и на Неделен пазар е записана сумата от общо 50 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    Данъкоплатец
    8 -1
    16:53, 4 дек 2014
    В Димитровград пресичаме же-пе линията по "пасарелки", а в село Добрич реката по "мостове". Ха дали са закнни тези съоръжения, дали се водят по някой баланс и дали не е много скъпо егото на Марин.
    А за поредната глупост "видеонаблюдение на неделен пазар" уважаеми данъкоплатци Ви информирам, че плащаме за Общинско полиция и Общинска охрана отделно от Националната полиция, а търговците си знаят за какво ли още не.
  • 2
    Mo
    moi chovek
    2 0
    21:26, 4 дек 2014
    bravo na vas sega trqbva samo i da napishete i firmichkite koito shte spechelqt vsichkite tezi porachki vie napravo ste si napisali cenoraspis ve i koi i po kakav nachin smetna koe kolko shte struva cenite sa zavisheni mnogokratno shte padne golqma dalavera,kradene ot sqkade.
Последни новини