От х:

Днес в x:

Таня Захариева от ГЕРБ отказа парламента, Евгения Ангелова депутат

Таня Захариева, любимец 9/9

Любимец №9 от хасковската листа на ГЕРБ – адвокат Таня Захариева, се отказа официално да бъде депутат. Снощи ЦИК излезе с решение, с което уважава нейното искане да не бъде обявявана за народен представител. Така в НС влиза следващия в листата – Евгения Ангелова.

ГЕРБ взема два мандата от Хасково, като първото място е за водача на листата Делян Добрев. Втора в списъка бе Евгения Ангелова, общински съветник в Хасково и зам.- председател на ОбС, но номер 9 Таня Захариева събра 2492 преференции и я измести от втората позиция. След нейния отказ в парламента влиза Ангелова. Трети е Владимир Митрушев, когото спрягаха за сигурен депутат, но въртележката на изборната система отреди само два мандата на ГЕРБ в Хасково, вместо смятаните първоначално за сигурни три.  Два са мандатите и на ДПС.

Таня Захариева не вдигна телефона си, за да отговори дали е била подложена на натиск да откаже мандата. По информация на Haskovo.net вчера тя е била в партийната централа на ГЕРБ, но водените там разговори не са известни. Известен е само резултатът – отказ на Захариева да се възползва от преференциите си.

По-късно днес е насрочена пресконференция на ГЕРБ в Хасково, на която може би ще има яснота по темата.

Решението на ЦИК от снощи можете да видите тук.

Тодор Кръшков     

Евгения Ангелова
Владимир Митрушев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ka
    Karatrzis
    3 0
    08:39, 12 окт 2014
    Скъпи съграждани!За когото и да гласувате,не забавяйте че винаги се избира ПРАВИТЕЛСТВО!България има единствено нужда от безработни политици.Тогава нещата биха били по-добри!Но това е в сферата на научната фантастика която е изцяло съвместима с реалността в България!Всяко ново правителство минава през следните етапи по време на краткотрайното си управление.Ентусиазъм,разочарование,търсене на виновните,наказване на невинните,и наказване на тези които нищо не са свършили!А и по партийните симпозиуми винаги има нужда от свежа и млада кръв....Айде-да Ви е честита новата безмислица"Български Парламент"..!Довиждане и до нови избори...
  • 2
    Ka
    Karatrzis
    3 0
    08:42, 12 окт 2014
    РЕДАКТИРАНО! Скъпи съграждани!За когото и да гласувате,не забравяйте че винаги се избира ПРАВИТЕЛСТВО!България има единствено нужда от безработни политици.Тогава нещата биха били по-добри!Но това е в сферата на научната фантастика която е изцяло съвместима с реалността в България!Всяко ново правителство минава през следните етапи по време на краткотрайното си управление.Ентусиазъм,разочарование,търсене на виновните,наказване на невинните,и награждаване на тези които нищо не са свършили!А и по партийните симпозиуми винаги има нужда от свежа и млада кръв....Айде-да Ви е честита новата безмислица"Български Парламент"..!Довиждане и до нови избори...
Последни новини