От х:

Днес в x:

Григор дебютира в Топ 10 на света

През днешния ден Григор Димитров официално направи своя дебют в Топ 10 на света, изкачвайки се до №9 в АТР ранглистата, благодарение на невероятното си представяне на Уимбълдън, където за първи път в кариерата си достигна до полуфиналите на турнир от Големия шлем.

Сега за първата ни ракета предстоят три седмици почивка, а следващият турнир на българина ще бъде този във Вашингтон, който започва на 28 юли и е от категорията "АТР 500". След края на състезанието в американската столица Гришо по всяка вероятност ще се изкачи минимум до №8 в ранглистата, независимо от представянето си, тъй като в момента разликата между него и осмия Дел Потро е само 90 точки, а миналогодишният шампион във Вашингтон ще загуби 500 от актива си.

Добрите новини за хасковлията не спират дотук, тъй като през следващите три месеца ще има златна възможност да напредне още в световната ранглиста, защото няма почти никакви точки за защита. Реално до турнира в Стокхолм през октомври Гришо има да защитава всичко на всичко само 90 точки от Мастърса в Синсинати, след като отпадна още на старта в Монреал, US Open, Пекин и Шанхай, а спечелените точки от турнирите в Бостад и Вашингтон към момента дори не влизат в актива му. С други думи - очаквайте ново сериозно изкачване в ранглистата за Григор и атака на Топ 5. Дали ще успее, зависи от представянето му в следващите три месеца.



Източник: tenniskafe.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини