От х:

Днес в x:

Смъртоносен капан за джигити на Кирил и Методий

Оградата изниква отново, но подсилена с железобетон

Истински капан за бясно каращи водачи изникна на хасковската улица „Кирил и Методий” в пресечката й с „Дунав”. Капанът не е нов, но за разлика от предходни години се очертава като смъртоносен.

Става дума за стена, ограждаща двора на частен имот точно до светофара на кръстовището. Това е най-често разрушавания от коли зид в Хасково, а може би и в цяла България. Поне 4 пъти досега тухнелата ограда бе помитана от заиграни водачи изтървали пътя и перспективата при пресичане на иначе ненатовареното кръстовище. В един от случаите стената бе съборена от блъснатата кола, но мнозинството пъти върху нея връхлитаха агресорите зад волана. Понеже по-умния отстъпва, оградата падаше, а дворът на собственика ставаше паркинг на смачкани автомобили. Това се случваше толкова често, че в последните 3 години човека направо се отказа да гради нов дувар, предвид неизбежния бъдещ автомобилен таран. От няколко дни обаче отново е мобилизирал тухлата и мистрията. Само че с железобетон в добавка.

Мощните бетонни колони с обилна арматура в тях могат да спрат на място не само кола, ами и цял тир. Препятствието гарантира, че в двора няма да има повече нахлувания. Което автоматично превръща следващият заигран маниак в потенциален пациент на интензивното или ...на други институции. Хасковлии доказаха невероятна изобретателност да се трепят дори и на кръстовища с отлична видимост и прави и широки улици /справка - катастрофата на „Раковски” от 6-ти май/, камо ли на кръстопъти като този на „Кирили Методий” и „Дунав”. Кръстовището няма почти никаква видимост, като дори навремето там бе монтирано специално огледало за да се следят идващите по перпендикуляра автомобили. Заедно със стената обаче то бе отнесено в някой от многобройните инциденти.

Г.Христов

На катастрофичното кръстовище вече има непреодолимо препятствие
Години наред стената бе помитана от джигити
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини