От х:

Днес в x:

Симеон Сакскобургготски: Повече успехи за България, спокойствие и солидарност

Да си пожелаем на всички през 2014 да има повече позитивна енергия, повече успехи за България, спокойствие и солидарност. Би било чудесно, ако повече хора са "За", и са мобилизирани "За" - заяви за БГНЕС бившият български министър-председател /2001-2005/ и бивш монарх /1943-1946/ Симеон Сакскобургготски.

Мисля, че е много важно по този начин да покажем, че сме едно общество, че всички целим едно и също.

Бих искал да си видим страната по-цветуща, развиваща се, в която има място за всички и много от българите, които са в чужбина да се завърнат тук със своя опит. Това съм го казвал често, може да звучи като повторение, но съм последователен човек.

Ако всички положим усилия да се разделим с негативната енергия, да я отхвърлим, вече бихме постигнали много. И след това да помислим, че кризата, колкото и да ни засяга, вече започва да отминава. Хайде да не ни е виновна за всичко кризата, нека се огледаме, да се опитаме да не търсим само вина в кризата, а да се огледаме и да се опитаме по всеки възможен начин всеки да помогне на другия. С повече доброта и енергия може да стане нещо като едно чудо.

Не бих си позволил да давам оценки за работата на сегашното правителство, защото самият аз съм бил начело на правителство и съм бил потърпевш. Но нека не забравяме, че то също трябва да се съобразява с редица ограничения - бюджетни и всякакви други ограничения на средствата, с които могат да боравят.

През 2014 предстоят избори за Европейски парламент. Не съм си променил мнението от преди години, че ако бъде въведено задължително гласуване, както имаме примери в някои страни от Европейския съюз, това ще допринесе за една по-ясна картина за резултатите и във вътрешен, и в европейски план.

Иначе, ако малко хора гласуват и отгоре на това други по-малки групи, но които участват плътно, може да се изкриви картината. По тази причина смятам, че тази идея е добра. И от друга страна също, за да няма винаги "недоволни" да обвиняват в какво ли не. Че то как да имаш право да протестираш като не си гласувал, не си си изпълнил гражданския дълг? 

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини