От х:

Днес в x:

Започват пътя през Кенана, готов до октомври 2014-а

Пътят от Руската гимназия до ханче „Клокотница“ ще стане като нов за 10 месеца. Ремонтът се финансира по Програмата за териториално сътрудничество „България Гърция 2007-2013“.

От началото на декември започнаха подготвителните дейности, обясни ръководителят на проекта Лена Вангелова на пресконференция днес в общината. Отсечката от 6 км ще бъде изцяло реконструирана. Заради лошото й състояние са предвидени изкопи с дълбочина до около 2 м. Това е частта от хотел „Романтика“ до Тир паркинга. За целта ще се извършва частично затваряне на пътя, за което ще се създаде организация на движението, обясниха от ръководството на проекта. Това обаче ще стане в по-късен етап.

Пътят Хасково – ханче „Клокотница“ е важна, лесна и удобна връзка с международния път до двата гранични пункта Капитан Андреево и Капитан Петко войвода.

Общата стойност на проекта „Отворен достъп до пътища за осигуряване на безопасност“ е близо 2,2 млн. евро, от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране. Ремонтът ще струва 3 139 910 лв. без ДДС. Изпълнител е „Европът 2002“ ЕООД. Фирмата спечели обществената поръчка в конкуренция с АБ АД.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини