От х:

Днес в x:

Улица Извор стана гьол, водопроводът от авария в авария

Огромни локви се образуваха на ул. „Извор“ в хасковския квартал „Бадема“. Така е от няколко дни. Причина за превръщането на улицата в истински развъдник на жаби са няколко последователни ВиК аварии. От вчера аварийни екипи на водното дружество копаят дупка след дупка, слагат скоба след скоба на изгнилите тръби, но след тях водата бликва отново.

„От вчера сме без вода“, казва Адриана Ковачева, която живее в блока на ул. „Извор“ 24. От ВиК отстранили няколко аварии за последните дни, но локвата става все по-голяма и дълбока. „Основната причина са старите водопроводи. През час да ги ремонтират, положението ще е същото“, смята жената.

От екипа на ВиК потвърдиха извода й. Последната открита авария бе отстранена със скоба на гръмналата тръба, а работниците изчакваха да пуснат водата, за да видят дали няма да бликне отново. Предвидливо не бяха заровили изкопа, непосредствено до блока.

„През лятото горе долу бива. Но зимата е истински ужас. Децата не могат да стигнат със сухи крака до училището. Особено като тръгнат потоците отгоре, откъм Кенана“, добавя жената.

„От 10 години е така“, ядосано добавя Петър Георгиев, който живее в къщата на №3. „Няма управия. Тази отсечка то трийсетина метра по „Извор“ е в трагично състояние. Обаче лично на мен не ми пречи. Имам ботуши“, бодро завършва възрастният мъж.

Съкварталците гледат със скрита завист към новия център за деца в риск, който се изгражда в близост, на ул. „Железни врата“. Там районът е облагороден, с нови бордюри и асфалтирани тротоари.

„Утре май ще му режат лентата. Но на кого да се оплачеш. Ще дойдат с костюмите, с ножиците, ще се снимат и ще си отидат. Ние оставаме. При локвите и калта“, заключават живеещите на ул. „Извор“.

Тодор Кръшков

Петър Георгиев: Не се плаша. Имам ботуши

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини