От х:

Днес в x:

По хасковски: колите станаха пешеходци

Автомобили, паркирани на пешеходна пътека, възмутиха наши читатели, които придружиха гневните си писма със снимки. На тях ясно се вижда характерния хасковски феномен – автомобили, паркирани точно върху маркировката на улица „Стара Планина“, точно срещу входа на алеята. На мястото обичайно се паркира ударно, както и в случая - коли има и вляво, и вдясно. Една майка с бебешка количка доста ще трябва да заобикаля, което ще я изложи на допълнителен риск върху пътното платно, посочват с основание читателите.

Проблемът с паркирането на Кенана е почти от времето
на първите автомобили в Хасково. Забраненото място пред алеята на Кенана обаче сякаш е любимо за шофьорите, макар че малко по-нагоре, на отбивката за тенис кортовете, има безплатен паркинг. Друго си е обаче да се спира върху пешеходна пътека, както и пред спирка.

От друга страна всеки опит на Общинска полиция да санкционира спрелите там коли предизвиква гневна реакция на потърпевшите. Част от реакциите са направо комични - „защо аз, а не другите“, „глобиха ме извън работното време на полицията“.

Сигурно е само едно - превръщаме се в арогантен и незачитащ правила и ценности народ, заключават читателите ни.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини