От х:

Днес в x:

Данъчните вербуват 5-има млади бирници

Хасковските данъчни назначиха на работа 5-ма младежи от града, които са до 29 години, с подходящото образование, но все още са без работа. Назначенията са по националната програма „Старт в кариерата“ на Министерството на труда и социалната политика.

Програмата е насочена към млади хора с висше, но без стаж по специалността. Трябва да са регистрирани в Бюрата по труда. Назначенията са станали факт след конкурс в данъчното измежду всички, явили се за работата, уточниха от пресслужбата на Приходната агенция.

Петимата, одобрени да работят в НАП в Хасково, няма да бъдат със статут на стажанти, а назначени по Кодекса на труда за срок от 9 месеца, през което време ще получават възнаграждения от Агенцията по заетостта.
Те ще работят на ниски експертни длъжност в два различни функционални отдела, свързани с прякото обслужване на клиенти и със събирането на данъци и осигуровки.

След края на програмата, при възможност на работодателя, на най-добрите ще бъде предоставена възможност да кандидатстват за постоянна работа.
Досега осем младежи от Хасково са започвали трудовия си стаж от НАП по линия на тази национална програма. Двама от тях все още са на работа в офиса вече с безсрочни договори.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини