От х:

Днес в x:

Кокошкар изкара акъла на бензинджийка за 40 лв и цигари

Бензиностанцията на Шел в Орфей е обирана и плашена с бомба

40-годишния хасковлия Емил Р. се замеси в углавно престъпление за няколко лева и 20-тина кутии цигари. Тази сутрин около 1.30 видимо трезвият Емил влязъл в бензиностанцията на Шел в Орфей и след като учтиво поздравил, извадил нож и го насочил към гърлото на бензинджийката Р.И. После изискал оборотните пари. За негово нещастие те са били само 40 лв. Смяната на Р.И. тъкмо започвала. За да не остане съвсем капо, нападателят поискал всички кутии цигари на стелажа. Оказали се 23, от различни марки. След грабежа Емил си излязъл най-спокойно и отишъл да пафка в градинките до близките блокове.


За негово нещастие си имал работа с опитна служителка, която от дълго време работила в Шел. Жената запазила самообладание и запомнила лицето и фигурата на нападателя, които впоследствие описала на полицаите. Ченгетата незабавно отцепили района, като мимоходом прегледали записите от охранителните камери. Час след инцидента, патрулка се натъкнала на Емил, скитащ из нощните орфейски улици. Задържали го. В него открили инкриминираните вещи.


Нападателят не е от малцинствата, не изглежда изпаднал в крайна нужда, не е бил пиян, нито криминално проявен.
Признал е деянието, но от полицията не съобщиха мотивите му. Хасковските служители на Шел пък се презастраховаха, че нямат право да споделят нищо, което се е случило на територията на техните обекти. Единствените координати, които дадоха на репортерите, бяха на централата в София, която се оказа с „несъществуващ телефонен номер“. По неофициална информация подобни инциденти не са рядкост в бензиностанциите от веригата. На същата бензиностанция миналата година бе подаден сигнал за бомба, което наложи отцепването на района. Бомба и бомбаджия не бяха открити.

Г. Христов

Обектът е под видеонаблюдение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини