От х:

Днес в x:

Двамата зам.-областни: Тази седмица ще си имаме шеф

Иван Станчев/вдясно/ и Кадир Исов се радват, че скоро ще имат шеф

Двамата зам.-областни на Хасково в един глас обявиха, че тази седмица най-после ще си имат шеф. Днес към първия заместник Кадир Исов се присъедини хасковският соцлидер Иван Станчев. И новият, и старият заместник бяха категорични, че не знаят кой ще бъде новият им началник, но са убедени, че ще си имат такъв до дни. Обаче не знаели от коя политическа сила ще бъде.
„Ще работим с този, който посочи премиерът, за благото на всички“, бодро съобщи Иван Станчев. С типична за партията си витиеватост той така и не съобщи коя е червената кандидатура за губернатор, конкурентна на номинирания от ДПС Мехмед Атаман. Благодарение на тези разногласия Хасково е единственият регион в страната без титуляр вече 4 месеца.
Станчев отхвърли намека, че назначаването му за заместник е знак, че БСП се отказва от поста, макар да му посочиха, че ще е странно негов подчинен от партията да му стане началник в администрацията. Хасковският шеф на БСП е силната фигура на столетницата в региона и смята да остане такава - нито уставът, нито законите му пречат да съвместява началството на най-голямата партийна структура в поста на заместник областен управител.

Иван Димитров Станчев е роден на 1 юли 1959 година. Завършва ВМЕИ през 1984 година. Инженер по образование, с магистърска степен в специалността „Автоматизация на производството“, плюс магистратура „Стопанско управление“ във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Трудовият му стаж е главно като директор - зам.-генерален на „Алияна“ ООД, управител на ЕТ “Добис“ и ЕТ „Камел-Х“, а от 2000 година управител на слънчогледовата рафинерия „Никадон“ ООД. „Както виждате, аз съм от бизнеса и разбирам от работа“, каза Станчев. Макар все още да не е ясно каква работа ще върши. „Не сме определили ресори, нека първо се огледа и се запознае със ситуацията“, каза изпълняващият длъжността губернатор Кадир Исов.

Той обаче разчита, че със Станчев ще бъдат работещ екип. Освен богатия управленски опит, последният владее отлично руски и английски език.

С което чуждите езици, на които ще говори държавата в областта, стават поне 3.

Г. Христов

"Не го знам" чистосърдечен е Станчев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини