От х:

Днес в x:

Най-лошият път в Европа като нов до края месеца

Състоянието на пътя предизвика серия протести на жителите на Книжовник

„Най-лошият“ път в Европа, както англичанинът Мартин Смит нарече пътя през село Книжовник, се ремонтира ударно и ще бъде завършен до края на месеца. Ремонтът е стартиран от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, която е негов собственик. Работата трябва да завърши с пълно възстановяване на проблемния участък. В рамките на 1.5 км - старият и прояден от дупки асфалт ще бъде изкъртен, пътят ще се укрепи в дълбочина и ще се запечата с нов асфалт. За целта са заделени 200 хиляди лева държавни средства. Ремонтът е възложен на Консорциум Юг, а на място работят фирмите АБ АД и Графити комерс, видя екипът ни. Пътят през Книжовник е затворен още при разклона за Кърджали. Пътуващите откъм Стамболово също ползват обходни маршрути.

Ремонтът разчувства жителите на селото, които от 5 години се друсат по разбития път. За да избегнат дупките, колите се качвали на тротоарите, а няколко селски дувара вече били съборени от невнимателни шофьори. Десетки автомобили на местни и преминаващи през селото са с разбити картери и окачване след зловещите дупки. Някои достигаха до половин метър дълбочина и се разширяваха след всяка зима. Селото организира серия протести и подписки с искане държавата и община Хасково да предприемат нещо. Сред най-активните бе натурализираният англичанин Мартин Смит, който се заселил в Стамболово след брак с нашенка. Човекът си чупил на няколко пъти колата в дупките и поиска от хасковското кметство да му платят ремонта. Оттам му казали, че това е задължение на държавата, чиято собственост е пътя. Държавата пък заяви, че не може да го ремонтира, докато общината не го издаде, след ремонт по проект за канализация на селото, изпълняван от общината. Местната администрация пък бе недоволна от работата на изпълнителя - хасковската фирма „Марчела 90“, и отказваше да приеме обекта.
Оплетената като свински черва история неочаквано е била разрешена тихомълком, научи Haskovo.net. Общината се разбрала с фирмата изпълнител, а от своя страна Пътното си влязло в правомощията и почнало ремонта. Което е на път да сложи край на 5-годишното ходене по мъките /буквално/ на пътуващите по този път.
Г. Христов

Сега обаче проблемът е на път да се разреши окончателно
Хората са удовлетворени, че най-после нещо се прави
Фирма АБ работи ударно. Всичко трябва да е готово до края на месеца
Пътят изглеждаше така
Англичанинът Мартин Смит поведе бунта срещу безхаберието в България
В момента пътят през Книжовник е достъпен само за велосипедисти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини