От х:

Днес в x:

Цветанов с „психоатака” към новия МВР шеф

В остро и продължително изказване бившият вътрешен министър Цветан Цветанов разкритикува промените в закона за ДАНС, като видя политическата обвързаност на властта с организираната престъпност.

Той дори обвини присъстващия в пленарна зала вътрешен министър Цветлин Йовчев и настоящия временен шеф на ДАНС Писанчев за участие в скандала „Галерия".

Цветанов увери, че след като ГЕРБ поели властта са направени реформи в сектор „Сигурност" в съгласуване с германските служби и ФБР.
Зам. председателят на ГЕРБ обясни, че ДАНС е контраразузнавателна служба и поради тази причина не може да има полицейски функции. Такава е и практиката според него в повечето страни на ЕС.

Той е против вливането на ГДБОП в ДАНС.
Трябва да има интегритет и последователност в реформите, които се правят, заяви Цветанов и припомни критиките на европартньорите ни за сектор сигурност по време на тройната коалиция.

От юли 2009 година България предприе важни реформи, това становище по механизма за сътрудничество прочете Цветанов от парламентарната трибуна. През 2011 ЕК пък отчита политическата воля на кабинета на ГЕРБ.

Оценката на държавния департамент на САЩ също „намери" място в отчета на Цветанов. България все повече се превръща в център за производство на синтетична дрога, пише департаментът през 2007 за страната ни.
След като ГЕРБ поема властта оценката на правителството на САЩ е позитивна. МВР активно противодейства на наркотрафика чрез ГДБОП, прочете заместник-председателят на ГЕРБ. Искате да ликвидирате ГДБОП, подчерта Цветан Цветанов, обръщайки се към социалистите.

Разбирам вашите атаки чрез мен, заяви още той. ДАНС по времето на тройната коалиция, по думите му, е станала известна с делото „Галерия". Аз знам, че няма да ме уважавате и ще я има тази агресия, заяви той. По думите му, сега се връща назад системата за сигурност. Не го правете, настоя Цветан Цветанов.

Шефът на ДАНС Константин Казаков вчера си подаде оставката, защото не иска да участва в това, което се опитвате да направите в тази система, заяви още той. Главсекът на МВР Калин Георгиев подаде оставка, защото не иска да участва с вас във фалирането на МВР, допълни Цветанов.

2008-2009 година имаше 18 отвличания, припомни Цветанов дупликата си към репликите на депутати по повод изказването му, засегнали „интелектуалния му капацитет".

Нека ви напомня кадровите ви назначения, обърна се той към БСП и ДПС и спомена имената на Петко Сертов, Алексей Петров, Цветлин Йовчев, Владимир Писанчев - все имена свързани, по думите му, с мегаскандала „Галерия". Промените според него ще са в ущърб на българското общество.

Господин Йовчев, не знам дали ще издържите да изпълните тези поръчки за унищожаване на МВР, обърна се Цветанов към новия вътрешен министър.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини