От х:

Днес в x:

Цветанов бил наел супер скъп германски адвокат

Скъп германски адвокат си нае бившият вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка с разследването за незаконно подслушване от МВР. Това признал пред "Стандарт" депутатът от ГЕРБ, но отказал да съобщи името му. "Става дума за известен експерт по сигурността от Германия". До 8 години затвор може да получи бившият МВР шеф, ако прокуратурата му повдигне обвинение и докаже тезата си в съда. Обвинението, което ще му бъде повдигнато, е "допустителство по служба".

Точно в 9.30 ч. в секретното деловодство на парламента в четвъртък постъпи искането на обвинител номер 1 за издаване на разрешение от страна на парламента за започване на наказателно преследване срещу Цветанов, който вече се закле като депутат от ГЕРБ.

Обвинението е по чл. 285 от Наказателния кодекс във връзка с член 387 - така нареченото допустителство по служба - бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършат престъпление. Цацаров каза, че през инкриминирания период това са заемалите длъжността директори на СДОТО.

Днес председателят на Народното събрание Михаил Миков ще запознае депутатите с писмото от главния прокурор. Тъй като искането е в секретното деловодство заради класифицирана информация, и от прокуратурата, и от парламента спестиха подробностите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини