От х:

Днес в x:

Младок послъга за годините, иска в политиката

Бай Данчо с мегафона заема мястото на младокът в РЗС

Кандидат на РЗС послъга за навършените си години към датата на изборите и се регистрира за участие в кандидат-депутатската листа от Хасково.

Скандалният случай с шикалкавенето на Илиян Иванов лъсна, след като Районната избирателна комисия публикува на сайта си решение за изхвърлянето на кандидата от списъка на мераклиите за парламента.

Поставеният под №10 Иванов е подписал декларация, с която гарантира, че отговаря на изискванията на чл.4, ал.1 от Изборния кодекс, който гласи, че "Право да бъдат избирани за народни представители имат българските граждани, които са навършили 21 години към изборния ден, включително".

При последвалата проверка в ГД "ГРАО" се разбрало, че младокът със заявка за място в 42-то Народно събрание няма да е навършил необходимата възраст на 12 май, когато ще се проведат парламентарните избори.

На мястото на заличения кандидат се изкачва с една позиция следващия от лисата на РЗС- Йордан Петров. Той е едно от лицата на февруарските протести в Хасково. Заради това, че активно агитираше анти монополите с мегафон, по време на недоволството стана известен като бай Данчо -Мегафона.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини