От х:

Днес в x:

Октай Енимехмедов: Дали на Левски би му харесало случващото се в България (видео)

Симпатизирам на Левски, Раковски, капитан Петко войвода и на всички онези храбри мъже, милеещи за своята родина. Не знам колко от вас са се замисляли, но аз често си задавам въпроса: Дали на Левски би му харесало случващото се в България, ако имаше възможност дори и за миг да погледне през паметта на страната ни? Но това е друга тема на разговор.

Това заявява нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов в отворено писмо до водещия на „Шоуто на Слави“ Слави Трифонов. В предаването му вчера гостува братът на Октай – Метин Енимехмедов. Октай написал писмото в следствения арест. На осмата национална конференция на ДПС той заплаши с газов пистолет Ахмед Доган.

В писмото си Октай мотивира постъпката си с това, че е един от многото“, гласували доверие на този човек (Доган) и останали разочаровани от неговата политика.

„В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС, е изцяло в интерес на една-единствена фигура и неговото обкръжение. Много лъжи се изрекоха и много кражби се извършиха от тяхна страна, но за съжаление държавата нищо не прави по въпроса“, казва Октай.

Той изразява учудването си от поведението на премиера Бойко Борисов, „който излиза пред хората и казва, че „шапка му свалял на Доган“ за това, че бил много добър политик“.

„Това не го разбирам – защо този човек е наричан добър политик, след като е нанесъл такива поражения на страната и държавата в нея?!“, пише още нападателят на Доган.

Той осъжда и действията на делегатите на конференцията, които му нанесоха побой. Срещу тях обаче все още няма повдигнати обвинения за действията им. Поведението им обаче предизвика широко обществено недоволство в социалните мрежи.

„Предполагам голяма част от вас видяха начина, по който ме налагаха и ритаха делегатите на ДПС, и то след като аз лично изхвърлих пистолета и не им оказах ни най-малка съпротива, те продължаваха да ме ритат с токовете си. С това те оправдаха моите очаквания, че не са нищо повече от шепа страхливци, доверили се на един доносник“, смята Октай.

Според него това е истинското лице на голяма част от действащите фигури в ДПС. Той обаче изразява надеждата си, че в партията има млади и свободно мислещи хора, които в най-скоро време ще кажат „Не“ на Доган и неговата политика.

„Мисля, че след като аз, студентът от УАСГ, на 25 години, успях да се кача на трибуната и пред цяла България да насоча пистолет в главата на Доган, всеки въоръжен с повече кураж би могъл да го направи“, призовава Октай.

Той отново заявява, че обича България и тук иска да остане.

„Аз съм мюсюлманин и като такъв съм възпитаван да бъда добър към хората, да се отнасям добре с животните, да уважавам по-възрастните от мен, да се образовам и т. н. Но и аз, като всички хора по света, не съм безгрешен. Сигурно имам много грехове, за които се надявам Господ да ми прости. Научил съм се кое е най-важното за един мъж в този живот – достойнство и чест.

И сега, ако ме питате, защо след като ми засече пистолета, не съм ударил една плесница на Доган, ще ви кажа, че преди всичко един мъж трябва да уважава своя противник според качествата му и да не го унижава пред хората му“, казва още Октай в отвореното си писмо.

В предаването Метин Енимехмедов обясни, че брат му не е луд, а смята, че му е писнало. „Бях на участие в деня на нападението, разбрах за това от медиите”, разказа Метин.

По думите му той е изживял най-големият шок в живота си и не е имал информация за намерението на брат му да се изправи на сцената в НДК и да опре пистолет в челото на Доган.

В края на миналия месец Софийският градски съд остави окончателно в ареста Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство.

Според магистратите извършеното от него деяние е с повишена обществена опасност, а по делото към момента са събрани достатъчно доказателства.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини