От х:

Днес в x:

Събират туризма на Хасково и Кърджали в обща мрежа

Обща мрежа ще презентира туристическите обекти и възможностите на регионите Родопи, Еврос, Хасково и Благоевград. Целта на разработката “Green Holidays” е да създаде устойчива марка за пограничния регион. Мрежата, която е финансирана по Програма за европейско териториално сътрудничество, цели да привлече като членове местни туроператори, винари, ресторантьори, лица със свободни професии в областта на туризма от двете страни на българо-гръцката граница. Добре дошли в организацията са и собствениците на атрактивни места като мелници, ферми, отворени за посещение, атракции, свързани със земеделско производство или животновъдство. Водещ партньор по проекта е Агенцията за регионално развитие Родопи -комотини. Партньори са Агенцията за развитие на Еврос, Фондация“ Туристически

фонд-Пирин“, Гоце Делчев и Регионалното сдружение на хасковските общини „ Марица“.

Като част от проекта в галерия „Форум“ в Хасково беше направено представяне на услугите, които предлагат туроператори, хотели и заведения от хасковски и кърджалийски регион.

Една от главните цели на проекта е да се развие мрежата за насърчаване на вече реализирани дейности и да бъдат привлечени потенциални инвеститори за развитие на алтернативни форми на туризъм в българо-гръцката погранична област. Освен това се работи и в посока за развитие на „зелени“ процедури за сертифициране на туристическия бизнес. Ще бъде разработена и база данни, която да предоставя цялостна информация за партньорите в мрежата, обясни изпълнителният директор на РСО“ Марица“ Райна Йовчева.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини