От х:

Днес в x:

Кой е мъжът нападнал Доган?

Снимка:Канал3

Криминалните прояви на Октай Енимехмедов започват още когато той е на 13 години

Мъжът, който нападна лидера на ДПС Ахмед Доган, е 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас.

Първоначално беше съобщено, че той е делегат на ДПС от морския град, но председателят на общинската организация Шерафeт Мехмед отрече тази информация и допълни, че не го познава.

Енимехмедов е бил боксьор в бургаския клуб "Победа-Черноморец", а сега е студент в София.

Той с криминално досие за грабежи, разпространение на наркотици и хулиганство, а криминалните му прояви започват още през 2000 г., когато е само на 13 години, съобщи директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Милен Димитров.

Извършва се щателна проверка на досието и цялата му престъпна дейност, допълни Димитров.

Енимехмедов е имал две условни присъди - през 2006 г. за телесна повреда на длъжностно лице, и през 2010 г. за наркотици, уточняват от МВР.

Позовавайки се на източник от полицията, БТА съобщи, че Октай Енимехмедов е брат на Метин Енимехмедов, който спечели лек автомобил "Ферари" от "Шоуто на Слави" през 2007 г. и участва в конкурса "България търси талант".

Комисар Димитров обаче отказа да потвърди информацията, посочвайки, че разследването се води в София.

Братята живеят с родителите си в бургаския комплекс "Славейков", съобщава БТА.

Агенцията припомня, че на 31 август 2008 г. Метин, Октай и трети младеж са пребили двама мъже пред кафе "Малибу" в Бургас.

На 24 юли 2011 г. двамата са арестувани за побой. Тогава полицията се отзовала на сигнал за сбиване в района на "Буда бар", разположен на улица "Стефан Стамбалов" в Бургас. При пристигането си полицейските служители забелязали група младежи, гонещи човек от охраната на заведението, които след застигането му започнали да го бият.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини