От х:

Днес в x:

Петчленно семейство намерено мъртво в София

Криминалисти от СДВР разследват тежък битов инцидент, завършил със смъртта на петима души от едно семейство, съобщи шефът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов. По първоначална информация млад мъж с психични отклонения е застрелял роднините си, след което се е самоубил, предаде БНР.

След 21.00 часа в четвъртък вечерта е получен сигнал за починала възрастна жена в апартамент в блок 254 в столичния кв. „Гоце Делчев”. Сигналът е подаден от съседи, които съобщили, че не са я виждали от няколко дни. На място пристигнал патрул, който открил тялото на възрастната жена в коридора на апартамента с много кръв около нея и гилза. В съседни стаи са намерени още четири трупа – на мъж, жена и двама по-млади мъже.

По данни на съседите възрастната жена е живеела с дъщеря си, зет си и двамата си внука. Тя е била 79-годишна, зет й е бил на 55 години, дъщерята - на 54 години, а двамата внука - на 27 и 21 години.

По данни на съседите, които са открили първи тялото на възрастната жена, входната врата на апартамента е била заключена. Те са имали ключ от жилището й и са влезли в него, каза още старши комисар Йорданов.
По техни данни става дума за скромно семейство, не са били конфликтни, не са имали пререкания. Според съседите двамата младежи са били с леки психични отклонения, но тепърва ще се установява дали са били освидетелствани. Смята се, че именно единият от тях е избил семейството по време на скандал, след което сам се е застрелял.

Зетят е притежавал законно притежавано оръжие и то е намерено в апартамента. Той е бивш служител от Министерството на отбраната, сега пенсионер. Съпругата му е бивша служителка на МВР.

Валери Йорданов обеща повече подробности, след като приключи вторият оглед на място в петък и бъдат готови експертизите и аутопсиите на труповете.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини