От х:

Днес в x:

Двама братя рекетьори с белязани пари закопча полицията, изнудили турски търговец на животни

Брифинг на комисар Баранов и прокурор Лазаров

Полицията в Кърджали закопча двама братя от Момчилград ,които са рекетирали турски търговец на живи животни. Момчилградчани , които се подвизавали в Кирковско научили, че турския гражданин Ф.Х. на 42 години е извършил успешна сделка с друг турски гражданин на стойност 400 000 евро. Братята, единият от които с богато криминално досие поискали 6 бона в евро от търговеца на животни. Те го заплашили, че ако не им предаде парите,ще пресрещнат колата му на пътя и той ще изчезне безследно. Единият брат е регистриран по обвинения в изнасилване, средна телесна повреда и унищожаване на чуждо имущество. Момчилградчани с инициали Х.М. и З.М. са съответно на 41 и 42 години.

  На пресконференция днес директорът на областната дирекция на полицията комисар Валери Баранов съобщи , че рекетьорите са следени от август. Той отказа да коментира дали са използвани специални разузнавателни средства. Баранов каза, че момчилградчани са задържани в Кърджали снощи в 19 часа на бензиностанцията на ОМВ , примамени с приготвени от полицията банкноти.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров похвали работата на полицията, като я определи като перфектна. Той каза,че на двамата братя е наложена мярка задържане за 24 часа. Очаква се престоят им в ареста да бъде продължен до 72 часа. В събота ще бъде поискана постоянна мярка задържане под стража. Единият от братята в момента е в болницата под охрана, тъй като имал сърдечни проблеми. Не изключваме възможността да се обърнем със съдебна поръчка до република Турция, каза още Светлозар Лазаров. Той определи престъплението като обществено опасно. Освен затвор се полага и конфискация на имуществото. И комисар и прокурор квалифицираха престъплението като класически рекет.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини