От х:

Днес в x:

Азис поиска финансова независимост, Караянчева настоява за прозрачност на харчовете

Ден на диалога

  Финансова децентрализация и самостоятелност на общините поиска кметът на Кърджали Хасан Азис по време на днешния Ден на диалога между местната и централната власт. Той подчерта необходимостта от законодателни промени , които да позволят община Кърджали да събира повече данъци и да ги харчи съобразно местните нужди.

 Общините трябва да бъдат добри стопани, а кметовете да харчат парите така,както разходват домашния си бюджет, контрира го народният представител Цвета Караянчева. Нужна е по-голяма прозрачност при разходването на общинските средства,подчерта тя.

  Общински съветници, общински служители,представители на неправителствени организации дискутираха днес в Деня на диалога, който се провежда в Бизнесинкубатора в Кърджали. По традиция тази проява се организира по инициатива на Националното сдружение на общините в Република България. На днешния ден тя се провежда във всички общини на страната.

Градоначалникът отбеляза, че основните теми са общинските финанси, рамката на бюджета за следващата 2013 г.,и развитието на „В и К” сектора.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини