От х:

Днес в x:

Деца от Кърджали ще летуват на скаутски лагер в Истанбул

По инициатива на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис 68 деца от общината ще летуват и това лято в Гаазиосман паша, Истанбул. Групата замина днес рано сутринта. В нея са включени ученици по предложение на училищните директори на квотен принцип. В състава има както деца, показали отличен успех през годината, така и от социално слаби семейства. 
Учениците са придружавани от двама ръководители. Те преминаха българо-турската граница малко след 8,30 тази сутрин, а по обяд пристигнаха в Истанбул. Вече са настанени в палатковия лагер /тип скаутски/ в района на побратимената ни турска община. 
Вече шеста година деца от община Кърджали летуват там. Още през първия ден започват занятията им по групи. През следващите дни момчетата и момичетата ще се учат да преодоляват различни препятствия, ще получат полезна информация за ориентиране в непозната среда, ще имат часове по плуване, езда, стрелба с лък и др. Скаутският лагер е с продължителност една седмица. 
Участвалите досега в него споделят приятни преживявания, както от занятията, така и от посещенията на забележителности в Истанбул включени в програмата им.Ще припомним, че първата група от Кърджали посетила лагера замина през 2006 година, когато 98 деца гостуваха на община Гаазиосман паша.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини