От х:

Днес в x:

Нарушения на изборите за син лидер в Кърджали

Сини в Кърджали оспориха гласуването за лидер на отминалия балотаж.Те са подали сигнали до председателят на изборната комисия Любен Петров.Настроенията в Кърджали бяха в подкрепа на Емил Кабаиванов,който е против коалиция със ДСБ.Опонентът му Ваньо Шарков пък е за съюз с Костов.Гласуването в Кърджали е опорочено,заяви за медиите председателят на изборната комисия Любен Петров.

  В Кърджали областната изборна комисия се е оплакала, че бившият главен секретар Димитър Иванов и един от заместниците му са снимали с таблети влизащите да гласуват в секцията. "Наблюдавали са и кой и колко от членовете на СДС са гласували, което е смущавало работата", добави Петров.
Изборната комисия ще разгледа днес сигналите. При нужда ще изиска материали по случаите, а в сряда заедно с крайните резултатите от изборите ще обяви дали има сериозни нарушения.
Преди вота в неделя Шарков се оплака, че негови застъпници не били допуснати да следят гласуването. На 10 юли той подал списък с допълнителни застъпници за втория тур на изборите за председател на СДС и иска допълнително свои хора, които да следят за честността на гласуването, в Пазарджик, Кърджали, Бургас, Свиленград, Пловдив-град и Стамболийски. 

На балотажа кметът на Карлово Емил Кабаиванов победи депутата Ваньо Шарков. Кабаиванов е получил 3941 гласа, а Шарков - 3652, при обработени 100% от протоколите на подадените бюлетини на балотажа на вътрешните избори за нов лидер на СДС. Избирателната активност е 85%, което означава, че гласа си са подали 7622 членове на партията от 9000, които имат право на глас.


Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини