От х:

Днес в x:

„Щъркелите” стават воден атракцион. Бизнесът със скрап пак готви протести. Преглед на регионалния печат

„Щъркелите” възкръсва като воден атракцион, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Популярният крайпътен комплекс, който изгоря през 2008 година, ще се превърне във воден атракцион. Там вече са положени основите на открит басейн с ресторант и нощен бар. Очаква се новото заведение да заработи от следващото лято.

Заловиха 600 кила мръвка от крадени коне, заглавие над главата на вестника. Дописката е водеща на 2-ра. Месото е спипано в микробус, а животните са били разфасовани в къщата на известния симеоновградски джамбазин Георги Ангелов-Реджепа, пише вестникът. Изданието дъпълва по темата, че от началото на годината в региона са били откраднати 24 коня и това вероятно се е превърнало в доходен бизнес.

Цистерна на хлебозавода се върна намачкана от Гърция, анонс със снимка от 1-ва. Причина за катастрофата била спукана гума, шофьорът е невредим.

Дадоха 200 000 лв. за паметника на родопци, акцент от 2-ра. Държавата отпусна пари за възстановяване на три военни монумента в областта – в Хасково, в Свиленград и в Любимец.

Хасковската палата завърши проект за 82 000 евро с Одрин, акцент от 4-та. Целта е повишаване на конкурентноспособността на фирмите от граничните райони.

Хасковлия на олимпиада след 24 години прекъсване, водещо на спортната страница. Григор Димитров зае последната 56-а квота за Лондон. Последното хасковско участие на олимпийски игри е било през 1992 година. Гимнастичката Светлана Иванова обаче не успява да намери място сред финалистите.

Съдийството опорочава футбола във „В” група, казва в интервю за вестника главният мениджър на „Димитровград” Митко Добрев. Интервюто е на 7 страница.

Бизнесът със скрап пак готви протести, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Повод за недоволството този път е изявление на замминистъра на околната среда Евдокия Манева, че промените в закона може да се гласуват по-рано от предвиденото. Това не било съгласувано с бранша.

Плащат по 1.70 лв. за кило липов цвят, друг акцент от 1-ва. Фирма „Симона” от Тополовград изкупува липата, отчита годината като добра.

600 кила нелегално конско заловиха в бус, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та.

Детски учители в принудителен неплатен отпуск, водещо на 2-ра. Става дума за педагози от Минерални бани, които били принуждавани да излизат в неплатен. Причината е недостига на средства в общинския бюджет, потвърждава кметът на Баните Мюмюн Искендер. В общината щели да обсъждат и закриване на детски градини.

Падат 10 паралелки в областта, друго заглавие от 2-ра. Това става ясно след резултатите от първо класиране на кандидат гимназистите.

Не намериха решение за разбития път в Книжовник, темата на 4 страница. Безизходицата бе констатирана на среща в областната администрация. Протестите ще продължат, категорични пък са хората, които всеки ден трошат колите си по разбития участък.

След 20 години Хасково отново има своя олимпиец, акцентът от спортната страница. „Хасковска Марица” също отбелязва предстоящото участие на Григор Димитров на игрите в Лондон.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини