От х:

Днес в x:

Благородни сърца върнаха Христо в живота

26-годишният Христо Христов

От днес 26-годишният Христо Христов, за когото Haskovo.net започна преди два дни благотворителна кампания, вече е с възстановени здравни права. По сметката му са били преведени средства от благородни сърца, които връщат момчето в здравната система. Той бе изхвърлен от нея, а на практика – и от живота, след злощастно стечение на обстоятелствата. Момчето страда от заболяване, което го прави нетрудоспособен, но диагнозата му е изключена от списъка на ТЕЛК, по който се отпускат инвалидни пенсии.

Според шефа на хасковската болница д-р Славчо Близнаков, който е неврохирург и лично прегледа Христо по молба на Haskovo.net, заболяването му е напълно лечимо. За целта обаче трябва да се направят изследвания, които да потвърдят предварителната диагноза на д-р Близнаков. Христо обаче се оказа с прекъснати здравноосигурителни права, след като в началото на 2010 година по съвет на шефовете си напуска цеха, в която работел. Пропуснатите вноски бяха 20.

Още в деня на публикацията в Haskovo.net, в която се обявяваше кампания по набиране на средства и беше публикувана сметката, по нея постъпи сума, достатъчна за погасяване на вноските. Дори отгоре. Което се оказа необходимо, защото от Здравната каса са начислили лихва върху забавените вноски и така сумата е набъбнала до 408 лева, както се вижда от приложените към текста снимки.

Утре Христо ще бъде приет в хасковската болница и ще му се назначат изследвания. А по-късно ще започне лечение и евентуално операция.

С тази публикация Haskovo.net обявява край на благотворителната кампания и благодари на тези, които дариха средства за момчето. Не сме упълномощени да съобщим имена, затова ще се задоволим да благодарим от негово име. Благодарим и на тези, които оказаха и чисто морална подкрепа за Христо, който беше изпаднал в отчаяние и пълна безизходица.

Случаи като тази кампания ни убеждават, че не всичко е изгубено. Че въпреки тежкия ни живот все още има благородни сърца, способни на съчувствие и човещина.

Тодор Кръшков

Историята на Христо можете да прочетете тук.

Калкулацията на задълженията на Христо към Здравната каса
Документите за превед на сумата за възстановяване на здравните права на Христо
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини