От х:

Днес в x:

Кунева с партия на 1 юли. Преглед на националния печат

„Стандарт": Кунева с партия на 1 юли

На 1 юли бившият еврокомисар Меглена Кунева ще се сдобие с партия. За тогава е насрочен учредителният конгрес на "България за гражданите". Това стана ясно вчера по време на представянето на инициативния комитет и на учредителната декларация на бъдещата партия. Председател на комитета е Йонко Грозев. В него влизат ексминистърът на образованието от НДСВ Даниел Вълчев, актьорите Малин Кръстев и Мая Бежанска, композиторът Стефан Димитров, който в миналото бе сред емблемите на сините митинги, волейболният национал Пламен Константинов, бившият лидер на движение "Гергьовден" Петър Стоянович, общинският съветник Прошко Прошков, който наскоро напусна ДСБ, професори и експерти в различни области, дипломати, юристи.
Представянето стана пред 800 симпатизанти. По думите на Кунева гражданското сдружение ще продължи да съществува, но тя няма да му е председател. То щяло да е гарант за откритост на бъдещата партия.

"Труд": Десислав Делев: Утилизацията крие непредвидими рискове

По документи можем да имаме поне 12 тона тротил в складовете. Така и завишените 10 тона, който се твърди, че са били там, не надвишават изискванията. Това заяви пред Нова телевизия Десислав Делев, шеф на „Берета трейдинг", фирмата, извършваща утилизацията във взривените складове край Петолъчката.

„Ние обучаваме хората по програма, одобрена от инспекцията по труда. Всеки ден се извършват инструктажи", отговори той на обвиненията, че служителите, които са били в склада с боеприпасите са работили след 4-дневен курс на подготовка.

„Труд": Надзиратели: Европа и за нас!

Надзиратели от затворите в София, Враца, Стара Загора, Пловдив, Бургас и Пазарджик протестираха пред Министерството на правосъдието (МП). Няколко десетки души носеха плакати: "И ние имаме права!" и "Европа и за нас!" Някои тропаха с канчета, а други освиркаха сградата.
Подкрепи ги в пресата синдикалната федерация на МВР, макар че на протеста полицаи не се забелязваха.
"Недоволството ни не е политическо, а от заплащането и условията на труда", обясни протестиращ. Един надзирател взема между 500 и 700 лв. заплата

„Новинар": България се класира за Олимпиадата след победа с 3:1 над Египет

България - Египет 3:1 (25:16, 25:18, 20:25, 25:12)
Националният отбор по волейбол вече официално се класираха за Олимпиадата в Лондон.
Българите започнаха много активно двубоя и бързо дръпнаха в резултата, след като поведоха с 8:2. До края на първия гейм постепенно разликата ставаше все по-голяма и достигна 11:2. Блокадата, както в двубоя срещу Франция действаше отлично. Така с лекота България стигна до успех с 25:16.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини