От х:

Днес в x:

Ученици от Езиковата и ПМГ се обединиха в Интеракт клуб

28 ученици от двете елитни гимназии в Хасково – Езиковата „Проф. д-р Асен Златаров“ и Природоматематическата „Акад. Боян Петканчин“ създадоха Интеракт клуб. Новата структура бе обявена на пресконференция в БТА днес от ротарианците.

Президент на новия Интеракт клуб е Славея Райкова, възпитаничка на Езиковата. Младите ротарианци вече имат една осъществена инициатива – благотворителна изложба, на която събрали 1000 лева за Българската Коледа. Това било и изпитанието дали са достойни за учредяването на собствен клуб, обясниха по-възрастните ротарианци. На днешното обявяване на младежката организация присъстваха членове на „Ротари Аида“ - доц. д-р Любен Атанасов, Мария Ибришимова, Минко Ангелов, заместник кмет на общината. Гост на тържеството бе Анелия Дошева от „Ротари клуб“ София.

Тази вечер в залата на НТС младите ротарианци ще получат „Чартърен лист“, с което получават официалното признание на „Ротари интернешънъл“ и стават редовен член на организацията. След церемонията младежите ще представят своя мюзикъл, чийто сценарий и режисура са направили сами.

Следваща инициатива на младежите от Интеракт клуба е екофестивал следващата събота и неделя на скейтборд площадката в началото на парк „Кенана“.

„Ще има много игри, състезания, поканили сме млади изпълнители от Хасково – танцьори и музиканти. Използваме повода да поканим всички млади хора на фестивала следващия уикенд“, призоваха от новия клуб. Началото е в 10 часа.

Тодор Кръшков

Президентът на новия клуб Славея Райкова
Младите ротарианци поканиха младежите на екофестивал следващия уикенд
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини