От х:

Днес в x:

Катар влага 200 милиона долара депозит в БНБ. Преглед на националния печат

„Труд": Катар влага 200 милиона долара депозит в БНБ

"Катар ще вложи депозит от 200 милиона долара в Българска народна банка като доказателство за нашата сериозност", каза катарският премиер и министър на външните работи шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани след среща с премиера Бойко Борисов.

Най-малко три екипа специалисти от Катар ще бъдат изпратени в България, за да разговарят за проекти в областта на здравеопазването, селското стопанство, недвижимите имоти и др. В рамките на месец ще бъде разработен график за работата по осъществяване на двустранни проекти.

„Дума": Парламентът окончателно поряза пушачите

Тотална забрана за пушене наложи парламентът вчера, след като прие на второ четене поправките в Закона за здравето. Страстите се нагорещиха до червено около предложенията да се забрани пушенето и на стадионите и спирките на градския транспорт. Спор се развихри и около предложението на летищата да има обособени помещения, където пътниците да могат да запалят цигара.

Предложението на ГЕРБ за забрана на пушенето на стадиони, летни кина и театри по време на провеждането на мероприятия бе подкрепено от 71 депутати, 65 от мнозинството, трима от социалистите, един от ДПС и двама от сините. Цигарите ще са забранени и на обществени места, на които се организират мероприятия за деца и ученици.

„Новинар": Договорихме евтиния газ

Министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев уреди евтиния природен газ. Той договори подписване на споразумение за намалението с президента на "Газпром" Алексей Милер в Москва. Понижението ще влезе в сила със задна дата от 1 април, съобщиха от икономическото ведомство.

„24 Часа": Вериги: Промени в закон ще вдигнат цените

Сдружението за модерна търговия и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България се обявиха срещу промените в Закона за защита на конкуренцията, които подготвя министерството на икономиката.

Подобни експерименти за регулация на дейността на търговските вериги в други държави са довели до повишаване на цените и увеличаване на вноса, заяви председателят на сдружението и шеф на "Метро" Емилиян Абаджиев. Потърпевши от промените щели да бъдат потребителите, както и малките и средни предприятия. Отражение щяло да има върху всички сектори - строителни материали, лекарства, горива, храни.

„Стандарт": Потоп удави Шумен и Разлог

Поройните дъждове предизвикаха потоп в община Разлог. Водите на река Белишка в района на с. Краище са излезли от коритото и са залели 30 дка земеделски имоти. В общината е свикан кризисен щаб. Под вода остана и ниската градска част в Шумен. Основните булеварди и улици вчера бяха почти непроходими след рекордното количество дъжд. Министерството на околната среда и водите пък обяви червен код за опасност от наводнения от реките Марица и Тунджа. Активизирана е системата за ранно предупреждение.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини