От х:

Днес в x:

4 аут от БСП, Станчев води кохорта за Станишев

Иван Станчев хвана здраво юздите на хасковския соц

4-ма членове на БСП са отпаднали от редиците на хасковската партийна организация, с мотив че по време на миналогодишните избори са работили против интересите на партията. „Работеха за кмета” уточни старият-нов шеф на хасковското БСП Иван Станчев. Той размаза конкуренцията в лицето на Райна Йовчева и Смиляна Нитова, като спечели 124 от 140 възможни гласа. За двете дами гласуваха едва по 6 души.

Отлюспените от партията са Иван Недев, председател на партийната организация в квартал Войводски, Валентин Тодоров-председател на първична партийна организация, клуб на интереси, в Хасково. Другите изгонени са Лозко Иванов, лидерът на партийната организация в с. Клокотница и кметът на Конуш Мария Тодорова.

„Това е просто член от устава. Не са изключени, просто отпадат от партията” уточни Станчев.

За конгресът на соц-а на 15-ти май са определени 8 хасковски делегати- Иван Станчев, Георги Тодоров, Смиляна Нитова , Нина Стойчева, проф.д-р Светла Бъчаврова, Чавдар Георгиев, Божидар Драганов, Радан Чолаков. Всички са за Станишев в битката му с Първанов за лидерството на БСП, категоричен е Станчев. 5-мата делегати от Димитровград водени от преизбраният си лидер Димитър Петров, били също за Станишев. Огромното мнозинство от делегатите от региона ще са зад Сергей, допълниха хасковските социалисти.

В отчетно изборната конференция на БСП Хасково участваха Светла Бъчварова - председател на областен съвет на БСП, Емилия Масларова - народен представител от 29-ти МИР, Катя Николова – член на изпълнителното бюро на национален съвет.

Хасковлии ще настояват на Конгреса главната политическа задача на новото ръководство да е свалянето на управлението на ГЕРБ и крайната десница и мобилизиране на всички леви и лявоцентристки сили за изборна победа на предстоящите (редовни или предсрочни) парламентарни избори.

Г.Христов

Станчев разгроми Нитова/вляво/
Делегатите твърдо застанаха зад Сергей Станишев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини