От х:

Днес в x:

НАСА открила живот на Марс, без да разбере

Американската космическа агенция е открила живот на Марс още преди 36 години, категорични са експерти от международен научен екип от математици и изследователи. Специалистите са приложили нов подход към анализа на данни, събрани при експедицията „Викинг" преди повече от три десетилетия. Така стигнали до извода, че е 99% сигурна, че на Червената планета има живи бактерии.

Биологът Джоузеф Милър от Университета на Южна Калифорния е категоричен, че на база новото проучване твърденията за живот на Марс са напълно основателни.

НАСА трябва да изпрати микроскоп на Червената планета, за да засече движението на бактериите на повърхността, убеден е Милър.

Преразглеждането на данните, събрани от роботите през 1976 г., се основава на математически анализ за сложност. Погледнати от този ъгъл, пробите от повърхността на Марс дават основания за отчитане на биологична активност. Това се доказва при сравнение със сходна структура при данни за биологична активност на Земята.

Според учените подобна сложност не е характерна за чисто физически процеси и първоначалното заключение на НАСА, че „Викинг" е регистрирал само геологична активност при изследването на Марс, може да бъде лесно оборено.

Източник: novatv.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини