От х:

Днес в x:

АГО-то на Хигия виси заради малко раждания

Няма ли раждания, няма и АГО

Родилното отделение на частната хасковска болница „Хигия“ може да загуби правото си да изражда бебета, заради малък обем на дейност. За цялата минала година там са отчетени едва 54 раждания, при минимално изискване от 100 на година. Това са отчели от дирекция „Медицински одит“, към Регионалната здравна инспекция.

Всяко отделение може да е перфектно откъм специалисти и апаратура, но при недостатъчен обем дейности се счита, че лекарите губят уменията си.

4 болници в региона са проверени от инспекторите. В три от тях са открити неизпълнение на заложените дейности в част от отделенията. Освен Хигия, недостатъчен обем работа имат и в хирургичното отделение на хасковската специализирана болница за онкозаболявания, бившият Онко диспансер, и хирургията на димитровградската МБАЛ „Света Екатерина“. При подобни казуси, министърът на здравеопазването може да вземе решение да свали нивото на компетентност на съответните болници или отделения или да ги лиши от тях, ако нивото е най-ниското възможно-първо, уточни д-р Таня Николова от РЗИ.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини