От х:

Днес в x:

Нов проект, насочен срещу домашното насилие стартира в Димитровград

    Нов проект стартира в Димитровград фондация "Х&Д Джендър перспективи". Той е финансиран от Министерството на правосъдието и насочен срещу проявите на домашно насилие, поясни ръководителят му Адриана Иванова.

    В рамките на разработката ще бъдат предоставени специализирани услуги на лица, пострадали от тормоз у дома, както и на насилници. Предвидена е и програма за превенция на домашното насилие в две училища в община Димитровград - ОУ "Хр.Ботев" -Крепост и ОУ"Хр.Смирненски" -Радиево. Тя ще обхване деца на възраст 10 и 12 години, на които по достъпен начин ще бъде представен проблема. Дейностите тук започват в началото на втория срок на тази учебна година.

    Анализиране на проблема "домашно насилие" чрез мониторинг на прилагането на нормативната уредба е друга от дейностите, заложени в проекта. Ще продължи да работи и центърът за безплатни консултации за хора, претърпели тормоз. те ще могат да потърсят помощ от психолог, юрист или трудов посредник. Центърът се намира в сградата на бившето училище "Кл.Охридски" до ПМГ "Иван Вазов". Продължение ще има и програмата за извършители на насилие. 

    Продължителността на разработка е половин година, а стойността - 20 000 лв. Екипът по проекта е съставен от психолози и педагогически съветници.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини