От х:

Днес в x:

Отец Златко плати от джоба си хотел за бездомница

Отец Златко от хасковската църква „Св. архангел Михаил“ плати от джоба си нощувката в хотел “Родопи“ на бездомницата Нефизе Яшар. 40-годишната жена се бе приютила под навеса на автобусната спирка до храма.

Няколко часа по-рано бездомницата отказа на екип на Бърза помощ, който искал да я прибере оттам по сигнал на граждани. Хората се притеснявали, че жената няма да преживее нощта. Тя обаче отказала.

Haskovo.net бе сигнализиран за случая от шефката на Бърза помощ д-р Петя Радева. Тя каза, че освен Нефизе, още един бездомник може да не оживее до сутринта - Константин Прокопиев, който нощува на бул. „България“. По думите й двамата отказали на лекарите да бъдат приютени. Според шефката на Бърза помощ те едва ли биха преживели минусовите температури през нощта. Д-р Радева помоли Haskovo.net за съдействие.

Шефката на социалните в Хасково Златка Караджова също бе сезирана за съдбата на двамата бездомници. Според нея единственото място, където могат да бъдат подслонени за през нощта, е хосписът в Стамболово, но там се плаща – по 10 лева на ден. Община Хасково няма защитено жилище за подобни случаи.

Екипът ни се свърза с отец Златко, който пристигна до спирката на бездомницата Нефизе и успя да я уговори да прекара нощта в хотел. Свещеникът лично плати от джоба си 40 лева.

Социалната шефка пък накарала полицията да прибере другия бездомник – Константин Прокопиев. 61-годишният мъж бил прибран от градското си убежище с патрулка. Той получава пенсия и би могъл да заплати престоя си в хосписа в Стамболово.

Haskovo.net

Убежището на Нефизе - автобусна спирка

С отец Златко успяхме да убедим жената да приеме помощ
Майката на 8 деца спи забравена на хасковска автобусна спирка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини