От х:

Днес в x:

Ст.Димитров сезира общинската комисия за конфликт на интереси

Председателят на ОбС Стефан Димитров ще сезира Общинската комисия за конфликт на интереси заради взети решения на последната сесия

Общинската комисия за конфликт на интереси смята да сезира председателят на Общински съвет-Димитровград Стефан Димитров. Причината е в няколко взети решенения на последното заседание на местния парламент в края на януари.

Тогава бе гласувана докладна за освобождаване от такса "Битова смет" на училища, читалища и църкви в димитровградско.

Според Димитров, редно би било в гласуването да не участват или поне да заявят конфликт на интереси двама от директорите на училища, които са и общински съветници.

Става дума за Валентин Христов и Ваня Димитрова, които са начело на СОУ "Л.Каравелов" и ОУ" Хр.Смирненски" в село Радиево. В конфликт на интереси, според шефа на местния парламент, е и председателят на читалището в Радиево Бончо Димитров, който е част от сесийната група на БСП.

Димитров коментира и друго решение на местния парламент от 30 януари, свързано с "Ти Ви груп" и общинския съветник Веселин Милев. Според него, бизнесменът, който държи заведението до ОУ "П.Славейков", имал намерение да застрои част от парка, като решението е прието от ОбС с 19 гласа "За". Подкрепа са дали, както самият Веселин Милев, така и останалите съветници от ГЕРБ и тези от БСП, заяви Димитров.

Той поясни пред журналисти, че във взетото решение от съветниците не се посочва колко точно квадрата площ ще бъде застроена. В мотивите на докладната пишело, че става дума за 470 кв.м.

"Това мен най-много ме озадачи, как така ще гласуваш и няма да декларираш, че имаш конфликт на интереси", каза Димитров. Той не очаква комисията да излезе с някакво конкретно становище, но заяви, че ще му бъде интересно да го чуе.

Според Стефан Димитров, в решението на ОбС не фигурирало колко точно квадрата може да застрои Веселин Милев в парка до ОУ "П.Славейков"

Като популизъм определи Димитров и друго от взетите на сесията в края на януари решения - имоти на училището в кв.Черноконево са обявени за продажба в програмата за разпореждане и управление с общинската собственост. Според него, тези земи дори не са общински, а са предоставени на училището като дарение още преди много години.

"Не виждам логика, защо трябва да разпродаваме всичко и на всяка цена в Общината", заключи Стефан Димитров. Той се надява колегите му в ОбС да преразгледат решението и земите на ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" да бъдат отписани от програмата за продажба и да бъдат включени в списъка за отдаване под наем.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини