От х:

Днес в x:

Базарите за мартеници в Димитровград на три нови места?

Да отпаднат като вариант сегашните места за продажба на мартеници, предлага кметът Иво Димов

На три нови обособени места в Димитровград да се продават мартеници тази година предлага в докладна до Общинския съвет кметът Иво Димов. Предложението ще бъде разгледано на сесия в края на месец януари.

Базарите да са под формата на шарти с общо 60 места за търговците и да се намират на централния площад "България", до паметника на Трите музи и пред сградата на бившето кино "Химик".

С цел по-добра визия Общината ще закупи и монтира шатри, където ще бъдат подслонени продавачите, пояснява кметът. Така ще отпадне търговията върху маси, покрити с найлони.

Според идеята, досегашният базар в южния край на бул."България" срещу новата автогара няма да е удачен.

Причината е в предстоящата временната реорганизация на движението по бул."Трети март", което ще затрудни трафика и по бул."Д.Благоев", защото ще затвори едната пешеходна пътека и ще ограничи притока на клиенти.

Ако Общинският съвет одобри временните преместваеми обекти на трите места, ще отпадне базара за мартеници до офиса на ГЕРБ и до сградата на пощата на бул."Благоев".

Непроменени да останат цените за наем на търговска площ тази година, предлага кметът. Те са 1 лв. на кв.м/ ден за зона "Център" и 0,80 лв. на кв.м./ ден за зона І.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Единият от базарите да се намира до паметника на Трите музи, е предложението в докладната
Площада пред бившето кино "Химик" ще приюти втория базар за мартеници
Третият базар да се намира на площад "България" е друго от предложенията на Общината
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини