От х:

Днес в x:

Без ляв завой по бул."Д.Благоев", движението - през кръговото на "Тракия"

На работна среща в общината бяха обсъдени вариантите за движение по източната тангента

Временната реорганизация на движение по бул."Трети март", след като бъде затворена западната тангента, бе обсъждана на работна среща в Община Димитровград днес. На нея присъстваха кметът Иво Димов, заместникът му Светослав Стойков и пътният инженер Илия Запрянов.

Вариантът, на който се спират от Общината засега е да остане забранен левия завой от бул."Трети март" към бул."Благоев". Идеята е трафикът да се пренасочи по ул."Иван Вазов" и към кръговото кръстовище до бившия ресторант "Тракия".

Отпаднали като неудачни са вариантите да се постави временно кръгово кръстовище или да се оформи ново такова. Според специалистите, ако се прави такъв обратен завой може да доведе до условия за пътни произшествия.

"Този ляв завой трябва да изчака подчинен поток, както и идващите от изток за Хасково, така и идващите от изток за Неделен пазар. Потокът е много голям и се получава транспортна тапа", посочи инж.Запрянов. По думите му, тази тапа ще пренесе опашката от автомобили, която сега се образува на кръстовището на Водната кула, на изток до изхода на новата автогара.

Така няма да се решат проблемите, а напротив - ще бъдат създадени нови такива, посочи още Запрянов. Специалистът бе на мнение, че предложения вариант да се насочи движението през кръговото кръстовище до бившия ресторант "Тракия" отговаря на изискванията нормите на пътно проектиране и на Закона за движение по пътищата. На същото мнение са специалистите от КАТ -Пътна полиция, стана ясно на срещата.

Новата реорганизация ще влезе в сила след десетина дни, т.е. в началото на февруари, когато бъде затворена западната тангента на бул."Трети март". Тя ще остане актуална поне 3-4 месеца, докато трае строежа на новия ЖП надлез на бул."Трети март".

Вече е входиран в общинската администрация проекта за временната организация на движението. Монтират се пътните знаци и указателни табели от фирма "Терна", каза заместник-кметът Светослав Стойков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Левият завой към бул."Благоев" не е удачен, движението ще става през кръговото на ресторант "Тракия"
Предложеният план за временна реорганизация на движението

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини