От х:

Днес в x:

Изсякоха дърветата в района около Водната кула, НКЖИ ги заплаща

Днес започна изсичането на дърветата около Водната кула

Близо 50 дървета бяха изсечени днес преди обяд в района на Водната кула на бул."Трети март"в Димитровград.

Акцията бе част от мероприятията по разчистване на терена, за да бъдат поставени пилоните на фундаментите на новия ЖП надлез, който изгражда тук фирма "Терна".

Както писахме през седмицата, премахването на дървесните видове ще става на етапи, като вече има издадени и разрешителни от Общината. Специалистите са прегледали всяко едно от дърветата по двете тангенти на бул."Трети март", като е излистлено, че стойността им е 200 000 лв.

Кметът Иво Димов съобщи, че за премахнатите около Водната кула дървета Общината ще получи 20 000 лв. Парите ще бъдат възстановени от Националната компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/, след договорка с Димов. Те ще постъпят по специална сметка и ще бъдат използвани за озеленяване на новия ЖП надлез, след като бъде готов, увери кметът.

Работници на тукашното ОП "Благоустрояване" участваха в премахването на растенията, повечето от тях от вида "Див рожков". Те режеха дървета и клони и товареха материала.

Без растителност към момента е района около стълбите, както и мястото около самата Водна кула. Теренът на бензиностанция "Петрол", която бе премахната в началото на седмицата, вече е заравнен и ограден, като има надпис, че тук е строителен обект.

Припомняме, че през изминалата седмица, освен сградата на бензиностанцията, бяха премахнати и общо 7 цистерни с различна вместимост, намиращи се там. Предстои събарянето на стълбите, коментираха още работниците.

Идната седмица се очаква да бъде затворена за движение отсечката по бул."Трети март" от Водната кула до кръговото на Спортната зала- т.нар. западна тангента. Движението ще се извършва по източната тангента, като ще бъде разрешен левият завой към бул."Благоев". Едното платно на този булевард ще бъде затворен за движение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Работници на ОП "Благоустрояване" прибираха дърветата

Дърветата около стълбите също бяха премахнати

Премахнати са и преградите до Водната кула

Заравнен е вече теренът на бившата бензиностанция "Петрол"

Районът около Водната кула по бул."Благоев" вече е строителен обект
Така ще изглежда новия жп надлез

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини