От х:

Днес в x:

Рибар направи ИАРА за срам. Преглед на регионалния печат

Потомственият рибар и професор по аквакултури, Щерю Щерев, който води и страница във вестник "Хасковска Марица" направи за резил местната изпълнителна агенция по рибарство. След като от месеци риболовните ченгета не могат да хванат бракониери, Щерю ги удря в земята с уникални снимки на двама такива, с каяк, които хвърлят мрежи в река Марица. Снимката грее от първа страница, а на 4-та, цялата процедура е представена "разгъната"-двамата идват, замятат и хвърлят мрежите. Чудесно си виждат лицата на извършителите. Мястото по реката е известно, като култово за  местните мрежари. Интересното е, че специално по Марица, заловени мрежи няма от много месеци, може би от години. Или поне не се съобщават, за разлика от тези по язовирите. А значението на Марица за областта е по-голямо отколкото на язовирите, смята професор Щерев.  Статията прави паралел между чалгата и съпътстващата я култура и бракониерите. Тоест цялата просоттия на едното-пренесена към другото, с което сериозно се ощетява природата.

Двамата шкембелии на снимката не изглеждат умрели от глад и търсещи храна. Изглеждат като многото български тарикати, малки или големи проекции на бай Ганьо, които като скакалците-опоскват всичко до което се докопат заради най-малкия възможен келепир. В случа,я той е в някоя крайпътна продажба на уловената риба за някой лев отгоре, който впоследствие ще бъде изяден и изпит насред сладката приказка каква ни е смотана държавата и какви будали са държавните служители и контролни органи.

"Дъжд и запушена шахта наводниха мазета" чело на вестника. Дъждът потопил Хасково вчера стигна 50 литра на квадратен метър. Водата потопила 8 мазета на улица "Гургулят". Причината била в запушена канализационна шахта на ул. "Кюстенджа". Според хората от "Гургулят", заради авария в канализационната система. Според ВиК, заради изхвърлени в шахтата мазнини от близки заведения. Наводнените стопани смятат да подават колективен иск срещу ВиК.

"Бизнесът иска свободно движение, а не бюрокрация" Това вкратце каза турският посланик Исмаил Арамаз на среща с областният управител Ирена Узунова. Според него затрудненията с визите за турските бизнесмени пътуващи за България могат да се уредят чрез споразумение за временен безвизов режим.

"В Свиленградско: Италианци плащат 3 евро за пъдпъдък". Над 20 авджии ще пристигнат от Апенините да отстрелват местните пернати, хвалят се от тамошното ловно рибарско дружество. Визитата им струва пари, а уловът-също. Тази събота се открива ловният сезон.

7 пътни проекта за 272 млн лева изпълняват в областта"-водещо на стр. 2-ра. Безпрецедентни ремонти на пътната мрежа в региона са стартирани през тази година, отчетоха областният Ирена Узунова и шефът на Пътното инж. Живко Боговски.Най-големите проекти са двата лота на АМ "Марица". Днес се прави първа копка на пътя Хасково-Мин Бани, а през септември, обвитият в мрачна слава път Симеоновград-Гълъбово. Общо поректите са 7.

"Баща и пастрок в ареста заради насилие над син" водещо на крими страницата. Двама харманлийци се сбили насред центъра от което пострадал най-вече техният син. На единият от мъжете той бил биологичен, на другият заварен. Полицията подава данни за 4-ма души участвали в мелето.

Пред Haskovo.net обаче детето уточни, че били само двама. Бил го само пастрокът му, защото детето заговорило биологичния си баща, когото случайно срещнали на центъра на Харманли. Като видял че бият сина му, бащата скочил на пастрокът и драмата се развихрила. Няма данни възрастните да са пострадали сериозно, но момчето е с травми на гръдния кош и на главата и е настанено в хасковската многопрофилна болница.

Това бе по-интересно от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини