От х:

Днес в x:

Откраднаха труп от моргата в Хасково

Д-р Христо Еленски
 

Трупът на починал в събота вечерта в Тополовград мъж от Кърджали бил откраднат през нощта от моргата в Хасково. За куриозния случай съобщи съдебният лекар д-р Христо Еленски. По думите му човекът починал и бил докаран за аутопсия, за да се изключи вероятността за насилствена смърт. Тялото било докарано през нощта в събота срещу неделя.

Когато обаче в неделния ден патологът пристигнал в „Съдебна медицина“ да прави аутопсията, трупът бил изчезнал.

На крак били вдигнати две полицейски дирекции – в Хасково и Кърджали. Униформените в Кърджали установили по обед в неделя, че близките вече погребват починалия. Погребението било прекратено, а тялото откарано в кърджалийската морга, където д-р Еленски извършил аутопсията.

При разследването на случая се установило, че санитарката в хасковското Спешно отделение Албена Грънчарова е задигнала трупа от моргата. През нощта при нея дошли близките на починалия, тя взела ключа от „Съдебна медицина“, който се пази в Спешното, облякла тялото и им го предала. Роднините бързали за погребението и го откарали.

„Това е абсолютно нарушение на правилата и пълно безобразие“, коментира за Haskovo.net д-р Еленски. „Не може да се взема труп от моргата без разрешение, още по-малко такъв, за който има разпореждане за аутопсия. Ако тялото беше погребано, щеше да има есхумация, защото версията за насилствена смърт трябва да се изключи категорично, а това става само с аутопсия“, обясни д-р Еленски. Той добави, че ще подаде сигнал до окръжна прокуратура за случая.

Тодор Кръшков

Съпругът на санитарката Албена - Асен, дойде да ходатайства за жена си, но бе отрязан
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини